This is a free Purot.net wiki

Omia tarinoita tekemisen varrelta

 • Share or embed page's contents

  Sharing settings
  Embed settings


  Page sharing link
  Embed code

  oEmbed link for discovery function
  Direct oEmbed link

Tarinoita matkan varrelta

OPETUSKEITTIÖLLÄ

TORSTAI 10.5 KLO 10-12

Ensimmäisenä aloin pakata eilen tekemääni kinkkupiirakkaa.

Se oli tarkoitus viedä kahvioon myyntiin.

Sitten sain tehtäväkseni laittaa kahvikärryn valmiiksi.

  Tarjoilu oli opettajien päiväkahville. Sitten pesin työpöytäni.

Mielestäni kaksi tuntia meni nopeasti. Sen jälkeen teimme loppusiivouksen. Menimme ruokalaan syömään. Ruokalassa oli aika paljon väkeä.

Ruoka oli tosi hyvää. Listalla oli perunaa, leikettä ja kastiketta.

Sitten odottelin alhaalla äidinkielen tunnin alkua.

Tekijänä Niko

Tarina jatkuu...

Tänään to 10.5  klo 10-12

 Otin wiinerit jääkaapista, koska ne olivat olleet siellä yön yli kohoamassa. Nostin ne pöydälle ja voitelin  kananmunalla ja laitoin hilloa ja vaniljakreemia päälle.  Harvensin niitä ja laitoin uuniin paistumaan ja vahdin, etteivät ne pala. Kun ne olivat pohjasta kullanruskeita, niin otin ne uunista pois ja annoin vähän aikaa jäähtyä ja pakkasin niitä rasioihin. Vein ne kahvioon ja menin takaisin keittiöön ja pyyhin siivousliinalla pöydän ja vein siivousliinan pois. Sitten me siivosimme keittiötä ja kävimme syömässä.  Tulimme äidinkielen tunnille. Keittiöllä oli mukavaa. Tekijänä Miia

 

ja tarina jatkuu...

Dinusa Kytökangas

Kokki 1-3

           

                         Torstai 10.5. klo 10-12

 

Tulimme kouluun klo 10:00 ja menimme vaihtamaan pukkariin vaatteet. Sitten menimme keittiölle. Keittiöllä Riikka laittoi minun hiukseni letille ja  odotimme opettajaa. Opettaja tuli keittiöön ja antoi meille työt. Minä täytin Miian kanssa wiinereitä ja laitoimme ne uuniin. Sitten meille jäi vielä aikaa, joten siivosimme jälkiä ja muutenkin keittiön ympäristöä ja veimme Riikan kanssa ylös myyntiin kinkkupiirakoita ja suklaatorttua. Sitten menimme syömään joskus vähän yli 11. Ruokana siellä oli possunleikettä ,sipulikastiketta ,perunaa, keitetyt kasvikset ,salaatti ja jälkiruokana oli hedelmä (banaani).  Ruuan jälkeen istuimme kahvion edessä ja odotimme seuraavaa tuntia.

                     

 

 

ja tarina jatkuu...

Tänään to 10.5 klo 10-12   

Laitoin kaikki osat koneeseen ja laitoin koneen lämpiämään. Sitten hain suurikselta kananmunia. Sen jälkeen menin tiskiin. Hain suurikselta muutaman tarjottimen wiinereitä varten. Ja hain astiavarastosta metallisen vadin. Sitten menin huuhtelemaan astioita ja laitoin ne koriin. Kun kone oli valmis niin laitoin ne koneeseen. Vein puhtaita astioita paikalleen hyllyyn. Huuhtelin lisää astioita ja laitoin koneeseen. Sitten aloin hangata pohjaan palanutta kattilaa karhunkielellä. Kattila ei puhdistunut niin laitoin sinne lämmintä vettä ja pesuainetta. Sitten laitoin kattilan hellalle ja levyn päälle. Annoin kiehua ja otin kattilan pois levyltä ja sammutin levyn. Kattilan pohja oli puhdistunut. Laitoin kattilan vielä koneeseen.  Kun olin saanut kaikki astiat pestyä niin aloin pestä koneen osia. Lastasin pöydän ja Aleksi lastasi lattian.

Marika tekstin tekijänä...

ja tarina jatkuu...

 

Tänään kahviossa 10.5 klo 8-12 Sami

 

Tänään tulin 7.45 kouluun ja vaihdoin vaatteet ja menin kahvioon. Ensimmäiseksi tein kinkku ja metvursti leipiä ja siivosin pöydät. Pidin tauon klo 9. Sitten vein roskat ja olin tietokoneella. Kahviossa kävi paljon ihmisiä. Oli minun mielestäni ihan mukavaa.

 

Instructions: There is no content yet. You will find the editing tools on the left when hovering your mouse over this area. You can start editing by double clicking this.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username